fbpx




עוגיות תחרה שיבולת שועל דקות וקראנציות במיוחד. ההכנה שלהן לוקחת מספר דקות בודדות בלבד והתוצאה מדהימה. אני כל כך אוהבת להסתכל עליהן נאפות בתנור, ולראות איך מעוגיות בצורת כדור הן מתפשטות והופכות לעוגיות יפיפיות ודקיקות. חשוב לא להתפתות להניח כמות גדולה של בלילה, העוגיות מתפשטות ומתרחבות מאוד.

עוגיות תחרה שיבולת שועל | צילום: ספיר דהן
עוגיות תחרה שיבולת שועל | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ-30 עוגיות תחרה שיבולת שועל

  • 55 גרם חמאה.
  • 100 גרם סוכר דמררה (2\1 כוס).
  • 50 גרם דבש (2\1 2 כפות).
  • 30 גרם קמח (4\1 כוס).
  • 100 גרם שיבולת שועל עבה מהירה להכנה (3\2 כוס).
  • 3 גרם מלח (4\1 כפית).

אופן הכנת עוגיות תחרה שיבולת שועל

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. בקלחת מניחים חמאה, סוכר דמררה ודבש. מבשלים על אש נמוכה עד להמסה מלאה (יש לערבב מדיי פעם).



    עוגיות תחרה שיבולת שועל | צילום: ספיר דהן



    עוגיות תחרה שיבולת שועל | צילום: ספיר דהן



  3. מכבים את האש, מוסיפים מלח ומערבבים.
  4. מעבירים את התערובת לקערה נקייה, מוסיפים קמח ושיבולת שועל ומערבבים עד לאיחוד.




    עוגיות תחרה שיבולת שועל | צילום: ספיר דהן




  5. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה (אני השתמשתי בתבנית נונ-סטיק של ארקוסטיל, לכן לא ריפדתי בנייר אפייה. אם אין ברשותכם תבנית דומה, תצטרכו להשתמש בנייר אפייה אחרת לא תצליחו לחלץ את העוגיות), מניחים כפית מתערובת העוגיות ומסדרים במרווחים גדולים.



    עוגיות תחרה שיבולת שועל | צילום: ספיר דהן


  6. מכניסים לתנור לאפייה של כ-8-10 דק’, חשוב לשים לב לזמני האפייה – העוגיות נשרפות מהר.
  7. מניחים לצינון מלא, לא מרימים את העוגיות עד שהן קרות למגע.

חשוב לדעת

  • חשוב לשמור על מרווחים גדולים בין העוגיות, אחרת הן תדבקנה אחת לשניה.
  • את העוגיות מניחים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.

אולי תאהבו גם: עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן | עוגיות פקאן | עוגיות שיבולת שועל ושקדים ב-5 דקות | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.