fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אני חייבת לשתף אתכם בעוד עוגה מדהימה שהכנתי כבר מס׳ פעמים והתפעלתי ממנה כל פעם מחדש. עוגת טורט קרמל רכה ועשירה, במילוי גנאש שוקולד, רוטב קרמל ולסיום קרם שוקולד מפנק. עוגת קרמל שוקולד עשירה בטעמים ומהממת ביופיה. הסוד בעוגה הזאת הוא רוטב הקרמל, שנחשף רק בזמן האכילה. אני יודעת שיש אנשים שנרתעים מהכנת קרמל ומעדיפים לדלג למתכון הבא, אבל אם תעקבו אחר ההוראות אני בטוחה שכל החששות ייעלמו ותוכלו לראות שזה ממש פשוט להכנה 🙂

עוגת קרמל שוקולד | צילום: ספיר דהן
עוגת קרמל שוקולד | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת קרמל שוקולד – רינג מרובע 22\22 גובה 10

קרמל לבלילת העוגה

  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 30 מ”ל מים (3 כפות).
  • 100 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 50 גרם שוקולד לבן.

עוגת טורט קרמל

  • הקרמל שהכנו בשלב הקודם.
  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 70 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 230 גרם קמח (2\1 1 כוסות + 2 כפות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 120 גרם אבקת סוכר (כוס).
  • 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

גנאש שוקולד

  • 240 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • 240 גרם שוקולד מריר.
  • 20 גרם חמאה רכה.

רוטב קרמל

  • 150 גרם סוכר (4\3 כוס פחות כף).
  • 30 מ”ל מים (3 כפות).
  • 120 מ”ל שמנת מתוקה (2\1 כוס).
  • 30 גרם חמאה רכה (2 כפות).
  • קורט מלח.

קרם שוקולד

  • 75 גרם שוקולד מריר.
  • 40 מ”ל שמנת מתוקה (4 כפות).
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות).
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הקרמל לבלילת העוגה: מניחים את השמנת בכלי מתאים למיקרו. מחממים אותה במשך כ-10 שניות, ומניחים בצד.
  2. בקלחת מניחים סוכר ומים ומערבבים מעט. מבשלים על אש קטנה עד להמסה ובעבוע (לא מערבבים בכלל בשלב זה). כשמתחיל להיווצר צבע עינברי, שופכים את השמנת אל הקלחת (זהירות הקרמל עלול להשפריץ בשלב זה) ומערבבים בעזרת כף סילקון \ עץ במשך כדקה. מכבים את האש, ומעבירים את הקרמל לכלי אחר.
  3. מוסיפים אל הקרמל שוקולד לבן, מערבבים עד להמסה ומניחים בצד.
  4. הכנת הטורט: בקערה רחבה טורפים ביצים, מוסיפים שמנת מתוקה וטורפים שוב. מוסיפים את הקרמל שהכנו בשלב הקודם, וטורפים היטב.
  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה הרכה, ומעבדים במהירות בינונית עד להיווצרות גושי בצק דביקים.
  6. מנמיכים את עוצמת המיקסר ומוסיפים בזרם דק את בלילת הקרמל. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית.
  7. משמנים את הרינג במעט שמן, ומרפדים בנייר אפייה. שופכים את הבלילה ומורחים אותה בעזרת פלטה (הבלילה צריכה להיות במרקם קרמי).
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-45-50 דק’.
  9. מצננים לחלוטין, וחותכים בעדינות את הטורט ל-2 שכבות שוות (גם אם העוגה מתפרקת אין מה לדאוג, גנאש השוקולד יטשטש הכל).
  10. הכנת הגנאש: ממיסים שמנת ושוקולד יחד בפולסים קצרים (יש לערבב בין פולס לפולס) מוסיפים חמאה רכה ומערבבים לתערובת חלקה.
  11. הרכבת העוגה: על תבנית רחבה מניחים את הרינג שאיתו אפינו את העוגה, מניחים בתחתית שכבה אחת של טורט. שופכים מעל הטורט מחצית מכמות הגנאש ומשטחים בשכבה אחידה.
  12. מניחים מעל הגנאש שכבת טורט נוספת, ושופכים את יתרת הגנאש. מיישרים בעזרת פלטה לשכבת אחידה.
  13. מכניסים את העוגה למקרר למשך כ-40 דק’ או עד להתייצבות.
  14. בינתיים מכינים את רוטב הקרמל: מניחים את השמנת בכלי מתאים למיקרו. מחממים אותה במשך כ-10 שניות, ומניחים בצד.
  15. בקלחת מניחים סוכר ומים ומערבבים מעט. מבשלים על אש קטנה עד לביעבוע ולקבלת צבע עינברי (באותו האופן שהכנו את הקרמל לעוגת הטורט).
  16. מוסיפים את השמנת בזהירות, ומערבבים בעזרת כף עץ \ סיליקון במשך כדקה. מוסיפים את החמאה הרכה, ומערבבים עד שהיא נטמעת.
  17. מכבים את האש, מוסיפים מלח ומערבבים. מעבירים את הקרמל לקערה אחרת ומניחים בצד עד לשימוש.
  18. מוציאים את העוגה מהמקרר, מחלצים אותה מהרינג וחותכים את הקצוות. יוצרים חורים עמוקים בעוגה בעזרת קיסם ארוך, מעבירים את רוטב הקרמל לשקית זילוף ומזלפים בנדיבות בכל חור שיצרנו (משאירים מעט רוטב קרמל לזילוף מעל העוגה).
  19. מחזירים את העוגה למקרר עד להכנת קרם השוקולד.
  20. הכנת קרם השוקולד: מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה יחד (40 מ”ל- 4 כפות).
  21. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, ומניחים לצינון של כ-2 דק’.
  22. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת (200 מ”ל) ופודינג וניל, מקציפים עד להיווצרות קרם יציב אך לא נוקשה מדיי.
  23. מנמיכים את עוצמת המיקסר ומוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד, ומעבדים עד לאיחוד.
  24. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים על העוגה תלולית של קרם. מעל הקרם מזלפים פסים של רוטב קרמל.
  25. מכניסים את העוגה למקרר למשך כשעה, וחותכים לקוביות.
עוגת קרמל שוקולד | צילום: ספיר דהן
עוגת קרמל שוקולד | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • נשאר לכם מרוטב הקרמל? תוכלו לאחסן אותו בקופסה אטומה במקרר עד כחודש ימים.
  • אני ממליצה להשתמש במשקל במתכון זה.

אולי תאהבו גם: עוגת קרמו שוקולד ופרלינה | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן | עוגת רד ולווט – עוגת קטיפה אדומה | עוגת פס דאבל שוקולד

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.