fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אם יש משהו שאני לא יכולה לעמוד בפניו זה קרואסון חמאה כרוך. הריח, המרקם, הצורה היפיפיה שלו וכמובן הטעם. אומנם לא מדובר במתכון קל ומהיר, אבל ההנאה שלאחר ההכנה שווה את הכל. אני מאוד מאוד ממליצה שתקראו היטב את כל הערות לפני שאתם ניגשים להכנה.

קרואסון חמאה קלאסי - המדריך המלא | צילום: ספיר דהן
קרואסון חמאה קלאסי – המדריך המלא | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות לפני שמתחילים

  • יש להשתמש בקמח לחם ולא קמח לבן רגיל.
  • הבצק הראשוני חייב לשבת במקרר כ-24 שעות, אין לדלג על שלב זה.
  • יש לעבוד בסביבת עבודה קרה.
  • ריבוע החמאה צריך להיות קר לפני שמתחילים בקיפולים.
  • לאחר כל סט קיפולים מכניסים את הבצק למקרר למשך כ-30 דק’ לפחות.
  • עובדים עם משטח עבודה מקומח קלות, ומסירים עודפי קמח לפני כל קיפול.
  • יש לבדוק כל הזמן שהבצק לא נדבק למשטח העבודה.
  • בשונה ממתכונים אחרים, כאן חשוב להשתמש במשקל.
  • חשוב להיעזר בסרגל.
  • סה”כ יש 3 סבבים של קיפולים: הקיפול הראשון הוא קיפול של 4, ואז 2 סטים של קיפול ל-3.

מצרכים להכנת קרואסון חמאה

לבצק

  • 540 גרם קמח לחם.
  • 50 גרם סוכר.
  • 8 גרם שמרים יבשים.
  • 11 גרם מלח.
  • 24 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • 167 מ”ל מים.
  • 125 מ”ל חלב.

לקיפולים

  • 264 גרם חמאה.

להברשה

  • ביצה טרופה
  • כף חלב.
  • קורט מלח.

אופן ההכנה

  1. במד ליטר או קערה רחבה מניחים שמרים יבשים, חלב ומים. מערבבים ומניחים בצד למשך כ-5 דק’.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר, מלח וחמאה רכה.
  3. מעבדים במהירות נמוכה למשך 2 דק’, מוסיפים את הנוזלים ומעבדים כ-10 דק’ עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, ומעצבים אותו לצורת ריבוע. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
  5. כ-30 דק’ לפני הוצאת הבצק מהמקרר מתחילים להכין את ריבוע החמאה: פורסים נייר אפייה ומניחים על מחצית ממנו את בלוק החמאה. מקפלים את צידו השני כך שיכסה את החמאה.




    קרואסון חמאה קלאסי - המדריך המלא | צילום: ספיר דהן

    קרואסון חמאה קלאסי - המדריך המלא | צילום: ספיר דהן


  6. מקפלים את צידי הנייר, דופקים מעט עם המערוך על החמאה כדי שתתרכך, ומרדדים לריבוע אחיד.





    בצק עלים ביתי - מתכון מפורט עם תמונות | צילום: ספיר דהן




  7. מכניסים לקירור עד לשלב הקיפולים.
  8. שלב הקיפולים: מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מניחים את הבצק ומרדדים למלבן כפול מגודלו של ריבוע החמאה (באורך של כ-15 ס”מ).
    מניחים את ריבוע החמאה במרכז המלבן, וסוגרים לצורת ריץ רץ.





    בצק עלים ביתי - מתכון מפורט עם תמונות | צילום: ספיר דהן

    בצק עלים ביתי - מתכון מפורט עם תמונות | צילום: ספיר דהן



  9. מסובבים את הבצק, כך שקו התפר יהיה לאורך. בעזרת מערוך לוחצים בעדינות על הבצק לכל אורכו, כדי לעזור לחמאה להתפזר בבצק.



    בצק עלים ביתי - מתכון מפורט עם תמונות | צילום: ספיר דהן
  10. מרדדים את הבצק לצורת מלבן ( באורך של כ-25 ס”מ), ומבצעים קיפול של 4. מקפלים צד אחד על 3\2 של הבצק ואת ה3\1 הנותרים על הצד השני. לאחר מכן מקפלים אחד על גבי השני, כדי לקבל 4 שכבות של בצק.

    קרואסון חמאה קלאסי - המדריך המלא | צילום: ספיר דהן


  11. מסובבים את הבצק כך שהקפל פונה לצד. מרדדים את הבצק שוב לאורך, חוצים את הקצוות כדי ליישר אותן ומקפלים ל-3 (חשוב לבדוק כל הזמן שהבצק לא נדבק למשטח העבודה).



    בצק עלים ביתי - מתכון מפורט עם תמונות | צילום: ספיר דהן


    בצק עלים ביתי - מתכון מפורט עם תמונות | צילום: ספיר דהן



  12. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-30 דק’.
  13. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לאורך ומקפלים שוב ל-3.
  14. עוטפים שוב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לעוד כ-30 דק’.
  15. עיצוב הקרואסון: מחלקים את הבצק ל-2 כדי שיהיה קל יותר לרדד. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל בצק למלבן (חשוב לוודא כל הזמן שהבצק לא נדבק).
  16. מיישרים את קצוות המלבן בעזרת גלגלת או סכין. חותכים למשולשים שווים, בעלי צלעות ארוכות.
  17. יוצרים חתך קטן באמצע בסיס המשולש, מותחים מעט לצדדים ומגלגלים לצורת קרואסון.
    מניחים את הקרואסונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהשפיץ כלפי מטה (על מנת שלא יפתחו במהלך האפייה). עוטפים אותם באופן רופף בניילון נצמד, ומשאירים להתפחה כ-שעתיים בטמפ’ החדר.
  18. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הקרואסונים ואופים במשך כ-20 דק’ או עד שהקרואסונים תפוחים ושחומים.
קרואסון חמאה קלאסי - המדריך המלא | צילום: ספיר דהן
קרואסון חמאה קלאסי – המדריך המלא | צילום: ספיר דהן

אולי תאהבו גם: קרואסון שמרים במילוי שוקולד | קרואסון עגבניות ובולגרית | קרואסון שמרים אמסטרדם | עוגיות קרואסון קוקוס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.