fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

לחמניות מתוקות ורכות, מצופות בשקדים פרוסים ומוברשות בסירופ סוכר. הבצק מאוד דביק ולכן תצטרכו מעט סבלנות, אך ככל שהבצק דביק כך תקבלו לחמניות רכות ואווריריות יותר. את הלחמניות אופים באופן צמוד ולאחר מכן תולשים ונהנים. לחמניות מתוקות שאתם חייבים להכין לפני שחג פסח מגיע (או בדיוק כשהוא נגמר!)

לחמניות מתוקות | צילום: ספיר דהן
לחמניות מתוקות | צילום: ספיר דהן

מצרכים ללחמניות מתוקות – תבנית מרובעת 26 ס”מ

לבצק

  • 120 מ”ל חלב (2\1 כוס).
  • 140 מ”ל מים (2\1 כוס + 2 כפות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 70 גרם סוכר (4\1 כוס + כף).
  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 40 גרם סירופ מייפל אמיתי (2 כפות).
  • 5 גרם מלח (2\1 כפית).
  • 550 גרם קמח ( 4 כוסות פחות כף).
  • 60 גרם חמאה רכה.

לציפוי

  • ביצה טרופה.
  • שקדים פרוסים.

לסירופ

  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה מניחים חלב, מים ושמרים. מערבבים היטב ומוסיפים סוכר, ביצים, מייפל ומלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה במשך כ-15 דק’.
  3. מוסיפים חמאה רכה ולשים עד שהיא נטמעת בבצק (השלב הזה מאוד דביק, אם תרצו תוכלו ללוש במיקסר).
  4. מקמחים קערה רחבה במעט קמח, מניחים את הבצק ומקמחים גם אותו במעט קמח. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך כ-שעה.
  5. מקמחים היטב את משטח העבודה ומניחים את הבצק. מקמחים את הידיים ומחלקים לכ- 14 כדורים במשקל של כ-70 גרם.
  6. מקמחים כל כדור במעט קמח ומעצבים את הלחמניות (במידה והבצק נידבק לידיים הוסיפו עוד מעט קמח, רק השתדלו לא להעמיס יותר מדיי קמח).
  7. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומניחים את הלחמניות באופן צמוד. אם נותרו לכם לחמניות ואין כבר מקום בתבנית, תוכלו לאפות אותן בנפרד.
  8. מכסים את התבנית ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-40 דק’.
  9. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שקדים פרוסים.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-17-20 דק’ או עד להשחמה.
  11. כשהלחמניות בתנור מתחילים בהכנת הסירופ: בקלחת מניחים סוכר ומים ומבשלים עד להמסה ולהסמכה קלה. מכבים ומשאירים בצד עד לשימוש.
  12. כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר.

חשוב לדעת

  • אם אין ברשותכם סירופ מייפל אמיתי, ניתן להשמיט ולהוסיף במקום המייפל עוד כף סוכר.

אולי תאהבו גם: לחמניות קשר ביתיות | לחמניות שום | לחמניות שמרים במילוי גאנש שוקולד קפה | לחם תפוחי אדמה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.