fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

להרגיש באמריקה בלי לצאת מהבית. אפשר לומר שמאפינס אוכמניות נפוצים מאוד בארה״ב, אני בטוחה שמי שטייל שם נתקל במאפינס אוכמניות כמעט בכל פינה (בתי קפה, מסעדות, מלונות וכו). להלן המתכון שלי למאפינס אוכמניות רך ונימוח, עם אוכמניות טריות שמלבד הטעם, מעניקות צבע סגול, יפה ובוהק.

מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן
מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ-20 מאפינס אוכמניות בינוניים

  • 3 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 280 גרם קמח (2 כוסות).
  • כפית אבקת אפייה.
  • 2\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • כפית תמצית וניל.
  • כף מיץ לימון סחוט.
  • 100 גרם אוכמניות טריות + כף קמח (ראו הערות).
  • 220 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 60 גרם חמאה מומסת.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה יחד ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים שלמות ומקציפים אותן כ- 3 דק’ עד להיווצרות בועות.



    מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן


  4. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף למשך כ- 4 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה.



    מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן



  5. מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל ומעבדים כדקה.
  6. מוסיפים בזרם דק את השמנת המתוקה, ומעבדים עד להטמעה.
  7. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים, מוסיפים גם את החמאה המומסת ומעבדים היטב עד שהיא נטמעת (הבלילה אמורה להיות במרקם סמיך וקרמי) .



    מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן



  8. מקמחים את האוכמניות בכף קמח, על מנת למנוע מהן לשקוע בתחתית המאפינס.



    מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן


  9. מוסיפים את האוכמניות לבלילה, ומקפלים בעזרת לקקן.



    מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן


  10. מסדרים עטרות נייר בתבנית שקעים, וממלאים אותם עד 4\3 גובה.



    מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן


  11. מכניסים לתנור למשך כ- 30 דק’.
  12. מצננים לחלוטין ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן
מאפינס אוכמניות | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • מאפינס אוכמניות נשמרים בטמפ’ החדר כשהם עטופים היטב.
  • ניתן להשתמש באוכמניות קפואות במידה ואין ברשותכם טריות.
  • ניתן לפזר אבקת סוכר מעל.

אולי תאהבו גם: קאפקייקס שוקולד (מטריפים) ללא ביצים | פאי לזניה | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא | פס ביסקוויטים אישי

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.