⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות שומשום ודבש בצורת מקלות, עוגיות פריכות ומתוקות שמתאימות בדיוק לראש השנה. המרקם שלהן משגע, יש להן טעם עדין של חלווה, וצבע יפייפה שמתקבל בזכות הדבש. עוגיות שומשום ודבש קלות להכנה, וללא מיקסר שאתם הולכים לאמץ בכל ימות השנה.
מצרכים לעוגיות שומשום ודבש
- 260 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות).
- 5 גרם אבקת סודה לשתיה (כפית).
- 80 גרם סוכר חום דמררה (2\1 כוס פחות 2 כפות).
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- כפית תמצית וניל.
- 30 מ”ל חלב (2 כפות).
- 30 גרם דבש (כף + כפית).
- שומשום – לפיזור מעל העוגיות.
אופן ההכנה
- בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת סודה, סוכר דמררה, וקוביות חמאה. מעבדים בידיים \ במיקסר עד לקבלת פירורים קטנים (יש להימנע מעיבוד יתר).
- מוסיפים תמצית וניל, חלב ודבש, ולשים לכדור בצק אחיד. מניחים את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה, ומרדדים לריבוע בעובי אחיד (לא לרדד דק מדיי, אחרת הן ישרפו מהר).
- מניחים את הבצק על תבנית, ומכניסים למקרר למשך שעה.
- מסירים את נייר האפייה העליון, מפזרים בנדיבות שומשום, מכסים שוב בנייר אפייה ומרדדים מעט להדבקת השומשום. בעזרת קלף \ סכין חותכים למקלות. מניחים במרווחים קטנים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (יוצאות כ-2 תבניות).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-13-15 דק’ או עד להשחמה (יש לאפות כל תבנית בנפרד).
- מצננים לחלוטין וזוללים.
חשוב לדעת
- ניתן להמיר את סוכר הדמררה לסוכר לבן, אך קחו בחשבון שהמרקם מעט ישתנה.
אולי תאהבו גם: עוגת דבש | עוגת מדוביק – עוגת שכבות רוסית עם דבש ושמנת חמוצה | סיגר בקלוואה | עוגיות שומשום ב-60 שניות