⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס, הן בדיוק מה שאתם צריכים לצד כוס הקפה שלכם. עוגיות מדהימות וטעימות, קלות ומהירות להכנה, ללא ביצים כלל ובעלות מרקם רך במרכז ופריך בצדדים. תוכלו כמובן לבחור בכל שוקולד צ’יפס אחר שאתם אוהבים.
מצרכים לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס – כ-12 עוגיות גדולות
תוכן עניינים
- 120 גרם חמאה רכה.
- 60 גרם סוכר לבן (4\1 כוס).
- 120 גרם סוכר חום כהה (2\1 כוס).
- 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
- 140 גרם קמח (כוס).
- 180 גרם שיבולת שועל עבה מהירה להכנה (4\3 1 כוסות)
- 4\1 כפית מלח.
- 2\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 4\1 כפית קינמון (אופציונלי).
- 130 גרם שוקולד צ’יפס חלב (או כל טעם אחר).
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן. מעבדים כ-5 דק’ עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את החלב, ומעבדים לאיחוד (גם אם הבלילה לא אחידה, היא תסתדר לאחר הוספת היבשים).
- בקערה רחבה מערבבים יחד קמח, שיבולת שועל, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים היטב ומוסיפים ב-2 פעימות אל קערת המיקסר ומעבדים מעט. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומעבדים שוב להטמעה.
- מעבירים את הבלילה לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים כ-15 דק’.
- מגלגלים לכדורים במשקל של כ-40 גרם (במידה והכנתם אותן קטנות יותר, זמן האפייה מתקצר), ומסדרים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה (אני הנחתי 6 עוגיות בכל תבנית).
- אופים כל תבנית בנפרד, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-14 דק’.
- מצננים לחלוטין ולאחר מכן מחלצים מהתבנית. את עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
אולי תאהבו גם: עוגיות שוקולד צ’יפס אוראו | עוגיות תמרים | עוגיות כעכ של סבתא | עוגיות מלוחות בצורת בייגלה