⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת טורט קוקוס ושוקולד גבוהה, רכה ומפנקת. את השוקולד מגררים בפומפיה ולאחר מכן מקפלים אל הבלילה, כדי לקבל טקסטורה יפה. הסוד לקבלת עוגת טורט קוקוס ושוקולד רכה ואוורירית הוא, אפייה בחום נמוך למשך כשעה לפחות. סמכו עליי שגם מי שלא אוהב קוקוס, הולך להתאהב בה ולבקש חתיכה נוספת.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- שימו לב! העוגה לא מתאימה לאפייה בתבניות אינגליש קייק.
- השתדלו כמה שפחות לעבד את הבלילה לאחר הוספת היבשים.
- לא בודקים את העוגה לפני שעברו 60 דק’.
- ניתן להשתמש בכל חלב צמחי שאתם אוהבים.
מצרכים לעוגת טורט קוקוס ושוקולד – תבנית עגולה 24 ס”מ
- 5 ביצים L בטמפ’ החדר מופרדות
- כפית תמצית וניל.
- 100 גרם שמן (2\1 כוס)
- 120 מ”ל חלב סויה \ חלב רגיל \ מיץ תפוזים ( 2\1 כוס).
- 50 גרם קוקוס (2\1 כוס).
- 140 גרם קמח (כוס).
- 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
- קורט מלח.
- 160 גרם סוכר (4\3 כוס).
- 80 גרם שוקולד מריר מגורר.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-140 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את התבנית (ניתן רק לשמן)
- בקערה רחבה מניחים חלמונים ותמצית וניל וטורפים היטב. מוסיפים שמן וטורפים, מוסיפים חלב \ חלב סויה וטורפים להטמעה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס. וטורפים לבלילה אחידה וסמיכה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים עם קורט מלח. מקציפים כמה דק’ עד להופעת בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר ב-3 פעימות, ומקציפים לקצף יציב אך רך.
- מקפלים בעדינות את קצף החלבונים אל הבלילה. מוסיפים את השוקולד המגורר ומקפלים עד להטמעה.
- שופכים את הבלילה אל התבנית, ואופים כ-60 דק’ (שימו לב לסעיף הראשון). לאחר מכן פותחים את התנור, נועצים קיסם במרכז העוגה ובודקים האם היא מוכנה.
- מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.
אולי תאהבו גם: עוגת טורט וניל שוקולד | עוגת טורט זברה | טורט אגוזים | עוגת טורט לימון