⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת שקדים שוודית היא ללא ספק עוגת השקדים הכי טעימה שטעמתי. העוגה מורכבת מ-2 שכבות של דקואז שקדים, שפירשו טורט דק שעשוי כולו מחלבונים ושקדים. באמצע, נחה לה שכבה של קרם חמאה בטעמי וניל, ואת העוגה עוטפים שקדים פרוסים וקלוים, שמוסיפים מרקם קראנצ’י בכל ביס. את העוגה הזו ניתן להשיג בסניפי איקאה ברחבי העולם, לכן שמה הנוסף הוא עוגת איקאה.
מצרכים לעוגת שקדים שוודית – 2 תבניות עגולות 24 ס”מ
תוכן עניינים
לדקואז שקדים
- 200 גרם שקדים טבעיים.
- 20 גרם אבקת סוכר (2 כפות).
- 5 חלבונים L בטמפ’ החדר (שמרו את החלמונים – הם ישמשו לקרם).
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- קורט מלח.
לקרם
- 5 חלמונים L בטמפ’ החדר.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 200 מ”ל שמנת מתוקה.
- כפית תמצית וניל איכותית.
- 150 גרם חמאה רכה.
לציפוי
- 100 גרם שקדים פרוסים.
אופן הכנת עוגת שקדים שוודית
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- דקואז שקדים: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים שקדים ואבקת סוכר, וטוחנים דק.
- בקערת מיקסר עם בלון הקפצה מניחים חלבונים וקורט מלח. מקציפים במשך כ-2 דק’ עד להיווצרות בועות קטנות.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים במשך כמה דק’ עד להיווצרות קצף יציב אך לא נוקשה מדיי.
- שופכים אל תוך קצף החלבונים 3\1 מכמות השקדים הטחונים, ומקפלים בעדינות עד להטמעה.
- מוסיפים את שאר השקדים הטחונים, ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
- מרפדים את התבניות בנייר אפייה, ומשמנים מעט.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות, ומורחים בשכבה אחידה.
- מכניסים את התבניות לתנור למשך כ-25-30 דק’ (במידה ואין באפשרותכם להכניס את 2 התבניות יחד, תוכלו לאפות אחת אחרי השניה).
- בינתיים מתחילים בהכנת הקרם: בקלחת מניחים שמנת מתוקה, תמצית וניל וסוכר.
- מבשלים על אש נמוכה עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים את החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת, וממשיכים לטרוף עד לקבלת קרם מעט סמיך. עלול לקחת בין 4-5 דקות. (היזהרו מבישול יתר, שיכול לגרום להתפרקות של השמנת).
- מעבירים את הקרם לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דק’.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את החמאה הרכה, ומקציפים עד להיווצרות מרקם קרמי.
- מנמיכים את פעילות המיקסר, ומוסיפים מעט מהקרם בכל פעם עד לסיום (הקרם אמור להיות במרקם מעט נוזלי).
- הרכבת העוגה: מחלצים את דקואז השקדים מהתבניות, ומנחים שכבה אחת על גבי צלחת גדולה\ תבנית.
- מורחים מחצית מהקרם, ומניחים מעל עוד שכבת דקואז.
- מצפים את העוגה בשארית הקרם, ומכניסים למקרר למשך כ-10 דק’.
- ציפוי: במחבת רחבה מניחים את השקדים הפרוסים, וקולים אותם עד להשחמה קלה (היזהרו לא לשרוף אותם).
- מוציאים את העוגה מהמקרר, מצפים את כל העוגה בשקדים קלויים.
- מחזירים למקרר למנוחה של כ-3 שעות לפחות.
חשוב לדעת
- שכבות הדקואז מאוד רכות ועדינות, לכן חשוב שתרימו אותן בזהירות.
- הקרם מתייצב היטב בקירור, לכן אין סיבה להילחץ אם הוא נראה לכם נוזלי.
- את העוגה שומרים במקרר עד כ-4 ימים.
אולי תאהבו גם: עוגת דקואז לוז ומוס פרלינה | עוגת קסטלה שוקולד קפה | עוגיות ריבה ושקדים | עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים