⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מאז שפתחתי את הבלוג (עברו כבר חודשיים! איך שהזמן טס…) אני נושמת מתכונים, חולמת מתכונים ותמיד חושבת איך לחדש לכם. בכל פעם שעולה לי איזה רעיון חדש אני רצה לרשום אותו. לאחר מכן מנסה להכין אותו בדיוק כמו שדמיינתי ואז מגיע שלב הטעימות 🙂 לא תמיד המתכון יוצא בדיוק כמו שרציתי, אז אני משפרת ומכינה שוב. למה אני מספרת לכם את כל זה? כי פאי לזניה הוא רעיון שיצא בדיוק כמו שדמיינתי! עשיר בטעמים, השכבות יצאו מהממות והרעיון להכין את הלזניה כפאי נחל הצלחה מסחררת.
פאי לזניה המורכב מבצק פריך מלוח, עלי פסטה ביתיים (אתם לא מבינים כמה שזה משדרג את הלזניה), רוטב עגבניות ותערובת גבינות איכותית. המתכון מעט ארוך ומורכב משלבים רבים יחסית, אך אני מבטיחה לכם שתיהנו מכל ביס.
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את המתכונים ישירות לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ולא תפספסו שום מתכון.
נקודות חשובות לפני שמתחילים בהכנת פאי לזניה
תוכן עניינים
- אם אין ברשותכם מכונת פסטה, תוכלו לרדד בעזרת מערוך לעלה דק ככל הניתן, אך אין ספק שהתוצאה הטובה ביותר היא עם מכונה ייעודית.
- השתמשתי בתבנית פאי 24.5 ס“מ עם ציפוי נון סטיק ובסיס נשלף.
- ניתן לוותר על הכנת רוטב העגבניות ולהשתמש ברוטב קנוי (אבל פאי לזניה עם רוטב קנוי… לא להתעצל 🙂 )
מצרכים
עלי פסטה
- 200 גרם קמח לבן.
- 2 ביצים L.
- 2\1 כפית מלח.
- 10 מ”ל שמן זית.
בצק פריך
- 150 גרם קמח לבן.
- 2\1 כפית מלח.
- 110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- חלמון אחד.
- 30 מ”ל מים קרים.
רוטב עגבניות
- 3 עגבניות גדולות.
- 100 גרם רסק עגבניות.
- שן שום מגורדת.
- כפית עלי בזיליקום יבשים.
- 2\1 כפית מלח.
- 2\1 כפית פלפל שחור.
- 2\1 כפית פפריקה מתוקה.
- כפית סוכר.
- 2 כפות שמן.
- 4\3 כוס מים.
תערובת גבינות
- 100 גרם גבינת מוצרלה.
- 250 גרם גבינת ריקוטה.
- 80 גרם גבינה צהובה לתערובת + 30 גרם לפיזור מעל הפאי.
- 4\1 כפית מלח.
- 4\1 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת בצק הפאי: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה וקמח, ומעבדים מעט עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים מים קרים, חלמון ומלח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (להימנע מעיבוד יתר).
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, ומכניסים לקירור של שעה.
- מכינים את עלי הפסטה: בקערה גדולה שמים קמח ומלח ומערבבים. מוסיפים את הביצים ושמן הזית, לשים לכדור בצק אחיד ואלסטי (ככל שתלושו את הבצק יותר, כך הוא יהיה נעים יותר ונוח לעבודה).
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר כ-שעה.
- בינתיים מכינים את רוטב העגבניות: מגרדים את העגבניות ומניחים בצד. במחבת רחבה שמים שמן ושום מגורד ומטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים את העגבניות המגורדות, הרסק וכל התבלינים ומבשלים כ-5 דק’. מוסיפים את המים, ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה.
- טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך, מניחים בצד עד להרכבה.
- מכינים את תערובת הגבינות: בקערה שמים גבינת מוצרלה, ריקוטה וגבינה צהובה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר עד להרכבה.
- מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר ומחלקים ל- 4 חלקים שווים.
- בעזרת מכונת פסטה מרדדים כל כדור בצק משלב אחד עד לשלב שש.
- חותכים כל עלה פסטה ל-3 חלקים, ומניחים את העלים על נייר אפייה ליבוש. (לא להניח אחד על השני אחרת הם ידבקו ולא יהיה ניתן לשחרר אותם)
- מוציאים את בצק הפאי מהמקרר, מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים לעלה גדול מעט מגודל התבנית.
- מניחים על התבנית ומאדקים היטב את התחתית והשוליים. מכניסים את התבנית למקפיא ל-20 דק’ (ההקפאה עוזרת לנו לשמור שהשלויים יהיו יציבים וישארו גבוהים).
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, מורחים שכבה דקה של רוטב ומסדרים את עלי הפסטה מעל. (להשתדל שהעלים לא יהיו אחד על גבי השני).
- מורחים שוב שכבה של רוטב, מניחים מעל כמה כפות מתערובת הגבינות ומשטחים בעזרת פלטה.
- מכסים בעלי פסטה, מורחים רוטב ושמים כמה כפות מתערובת הגבינות.
- שמים שוב עלי פסטה, מורחים ברוטב ושמים מתערובת הגבינות.
- ממשיכים באותו האופן עד שנוצרו לנו 3 שכבות של עלי פסטה, רוטב וגבינות.
- לסיום שמים מעל תערובת הגבינות עלי פסטה ומורחים מעל רוטב.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 30 דק’.
- לאחר מכן מוציאים את התבנית, מפזרים מעל גבינה צהובה ומחזירים לתנור ללא הנייר כסף לאפייה של עוד כ- 20 דק’.
- הלזניה מוכנה כאשר היא שחומה מעט וכשנועצים סכין במרכז – הוא נכנס ויוצא בקלות.
- הלזניה הכי טעימה כשהיא חמה וטריה.
חשוב לדעת
- ניתן לוותר על תחתית הפאי ולהכין את הלזניה בגירסה הקלאסית.
- ניתן להוסיף ללזניה פרוסות בטטה או חצילים (כמובן שעליהם להיות אפוים).
אולי תאהבו גם: מאפה בצל ופטריות | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא | בורקיטס גבינות וזיתים | פוקצ׳ה רכה ואוורירית