⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מי אמר שקרואסון צריך להיות מתוק?! הקרואסון הבא יאפשר לכם לחשוב קצת מחוץ לקופסא – עם מילוי מלוח של גבינה בולגרית וצבע מהפנט! כמובן שתוכלו לשחק עם המילוי ולשלב כל מיני סוגי גבינות קשות שאתם אוהבים.
מצרכים
לבצק
- 280 גרם קמח.
- 20 גרם סוכר.
- 5 גרם מלח.
- ביצה L.
- 5 גרם שמרים יבשים.
- 100 גרם רסק עגבניות.
- 50 מ”ל מים פושרים.
- 30 גרם חמאה רכה.
- כפית אורגנו.
למילוי הקוראסון
- 100 גרם גבינה בולגרית.
להברשה
- מעט חלב.
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים.
- מוסיפים שמרים, רסק עגבניות, ביצה, אורגנו ומים, ומתחילים ללוש כ- 5 דק’.
- חותכים את החמאה לקוביות, ומוסיפים למיקסר.
- ממשיכים ללוש עוד כ- 5 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר במשך שעה (או עד להכפלת הנפח, בימים קרים לוקח יותר זמן).
- עיצוב הקרואסון: מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מרדדים את הבצק למלבן ארוך וחוצים אותו לאורך.
- חותכים למשולשים, שמים בבסיס המשולש מעט בולגרית ומגלגלים.
מסדרים את הקרואסונים במרווחים, על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. - מכסים במגבת ומתפיחים למשך כ- 45 דק’.
- מברישים את הקרואסונים במעט חלב, ומפזרים מעל אורגנו או כוסברה יבשה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, במשך כ- 20 דק’ (יש לבדוק את תחתית הקרואסון בכדי לבדוק האם הוא מוכן).
מתכונים נוספים: קרואסון שמרים אמסטרדם | עוגיות קרואסון קוקוס |פאי לזניה | בורקיטס גבינות וזיתים | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא