⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
כשמתחשק לי משהו מתוק, מהיר להכנה ומרשים, אני מכינה טארט שוקולד ללא אפייה. הוא שוקולדי ומושחת, ההכנה שלו לוקחת מספר דקות בודדות, אין צורך בתנור והתוצאה פשוט וואו! תוכלו להכין את הקלתית מביסקוויטים בטעם שוקולד, לוטוס, וניל או כל טעם אחר שמתחשק לכם. אני ממליצה לכם לחתוך את הטארט לחתיכות דקות, כי הוא דיי כבד.
מצרכים לטארט שוקולד ללא אפייה – תבנית טארט מתפרקת 24 ס”מ
תוכן עניינים
מצרכים לקלתית
- 200 גרם ביסקוויטים וניל.
- 100 גרם חמאה מומסת.
מצרכים למילוי השוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר.
- 180 גרם שוקולד חלב.
- 300 מ”ל שמנת.
- 15 גרם חמאה (כף).
- כפית תמצית וניל.
- 1/4 כפית מלח.
אופן ההכנה
- במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את הביסקוויטים לאבקה. מוסיפים חמאה מומסת, ומעבדים לאיחוד.
- מהדקים היטב את תערובת הביסקוויטים בתבנית הטארט, ומכניסים למקפיא עד להכנת המילוי.
- להכנת המילוי: בקערה רחבה מניחים שוקולד חלב, שוקולד מריר וחמאה. מניחים בצד עד לשימוש.
- מרתיחים שמנת לסף רתיחה, ושופכים אל הקערה עם השוקולדים. ממתינים כ-דקה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים שוב.
- מוצאים את הקלתית מהמקפיא, שופכים את בלילת השוקולד ומכניסים למקרר ל- 3 שעות לפחות.
- לאחר הקירור, ממיסים מעט שוקולד חלב ומזלפים פסים.
- במידה ותרצו חיתוך ממש אחיד ומדוייק, תוכלו להכניס את הטארט למקפיא למשך כ-30 דק’ ואז לחתוך למשולשים.
חשוב לדעת
- את הטארט מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד כ-שבוע.
- ניתן לקשט באגוזים, פיסטוקים וכל העולה על דמיונכם 🙂
אולי תאהבו גם: פאי גבינה ולוטוס | טארט שוקולד אפוי (פרווה) |טארט שקדים, פיסטוק ודובדבני אמרנה | טארטלט קרם וניל, שוקולד ושקדים מקורמלים