fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מאפינס גזר רכים ומפנקים, נהדרים לארוחת בוקר מתוקה ומאוזנת. מאפינס גזר מתובלים בקינמון, מושלמים וטעימים והפלוס הגדול – הם גם פרווה וגם מופחתים בסוכר. תוכלו לפזר מעל שוקולד צ’יפס שגם הילדים יזללו בהנאה. קלים להכנה, ריחניים וסופר טעימים.

מאפינס גזר | צילום ספיר דהן
מאפינס גזר | צילום ספיר דהן

מצרכים לכ- 12 יחידות מאפינס גזר – תבנית מאפינס

  • 3 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 70 גרם סוכר חום כהה (4\1 כוס + כף).
  • 60 גרם סוכר לבן (4\1 כוס).
  • 80 גרם שמן (4\1 כוס + 2 כפות).
  • 180 גרם קמח (כוס + 4 כפות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 5 גרם קינמון (כפית – ניתן להפחית במידה ולא אוהבים).
  • 2.5 גרם מלח (2\1 כפית).
  • 2 גזרים גדולים מגוררים (כ-200\250 גרם).
  • מעט אגוזי מלך לפיזור

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה רחבה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים, סוכר חום כהה וסוכר לבן. מקציפים כ-5 דק’ עד לקבלת בלילה תפוחה. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים בזרם דק את השמן.
  4. מוסיפים ב-3 פעימות את תערובת היבשים, ומעבדים רק עד להטמעה.
  5. מוסיפים את הגזרים המגוררים ומקפלים בעזרת לקקן. שופכים את התערובת על תוך עטרות הנייר, ומפזרים מעל אגוזי מלך שבורים גס.
  6. אופים כ-28-30 דק’ (היזהרו מאפיית יתר) ומניחים לצינון.

חשוב לדעת

  • במידה ואתם אוהבים את המאפינס שלכם מתוקים יותר, תוכלו להוסיף עוד כף סוכר חום כהה + כף סוכר לבן.
  • את המאפינס שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד כ-3 ימים.
  • במקום אגוזי מלך תוכלו לפזר שקדים \ פקאן \ שוקולד או כל דבר אחר שאתם אוהבים.

אולי תאהבו גם: מאפינס אוכמניות | מאפינס שוקולד צ’יפס פרווה | מאפינס שוקולד צ’יפס אוראו ונוטלה | סופלה שוקולד חלומי

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.