⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אין דבר יותר מסוכן ממשהו קריספי, קטן, ומלוח, שמתחיל בחופן קטן ״לנשנוש זריז״ ונגמר בריקון הצנצנת. למרות כל הסיכונים, החלטתי לשתף אתכם במתכון להכנת נשנושי קרקר ביתיים, קטנים, טעימים ושמשתלבים עם סלט טוב, גבינה או טחינה בצד.
כשתכינו, תבינו כמה נשנושי קרקר ביתיים הם דבר נפלא וממכר 🙂
מצרכים
- 210 גרם קמח לבן.
- 10 גרם שמרים יבשים.
- 120 מ”ל מים פושרים.
- 2.5 גרם אבקת אפייה.
- 2.5 גרם אבקת סודה לשתייה.
- 5 גרם מלח.
- 30 גרם שמן.
לטופינג
- מלח גס.
- מעט מים.
אופן ההכנה
- בקערה מניחים קמח ושמרים ומערבבים מעט.
- מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים.
- מוסיפים את השמן והמים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק.
- מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה במשך כ- 40 דק’.
- מחלקים את כדור הבצק לשני חלקים.
- מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד (חשוב שהרידוד יהיה אחיד).
- בעזרת קורצן קטן קורצים לצורות, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- יוצרים 5 חורים קטנים בכל קרקר, מברישים אותם במעט מים ומפזרים מלח גס.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12-15 דק’.
- מצננים ומעבירים לצנצנת אטומה.
חשוב לדעת
- תוכלו לבחור בכל צורת קורצן שתרצו.
- במקום המלח גס תוכלו לפזר זעתר.
אולי תאהבו גם: מאפה בצל ופטריות | לחם עם זיתי קלמטה ללא לישה ב-5 דקות | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא | חלות של שבת (לחם בית)