⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת גבינה עם אוכמניות ופירורי שטרויזל שמשמשים גם כתחתית. עוגה קרמית, קלה להכנה ויפייפיה שאתם הולכים לזלול בהנאה. עוגה מדהימה לחג השבועות ובכלל לכל השנה. לא אוהבים אוכמניות? תוכלו להחליף בפטל, תותים או כל פרי אחר.
מצרכים לריבועי עוגת גבינה עם אוכמניות ושטרויזל – תבנית מרובעת 24 ס”מ
תוכן עניינים
לשטרויזל
- 280 גרם קמח (2 כוסות).
- כפית אבקת אפייה.
- 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- חלמון מביצה L.
- כפית תמצית וניל.
לעוגה
- 3 ביצים L.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 70 גרם חמאה מומסת.
- כפית גרידת לימון.
- 400 גרם גבינת שמנת.
- 40 גרם קורנפלור (4 כפות).
- כ-100 גרם אוכמניות קפואות (תוכלו להפחית או להוסיף לפי טעמכם).
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מתחילים בהכנת השטרויזל: בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה, חמאה רכה, סוכר, חלמון ותמצית וניל. לשים בידיים לפירורים (במידה והפירורים לא מתגבשים ואתם מרגישים שחסר נוזלים, תוכלו להוסיף כף של חלב. אך אל תתפתו להוסיף מהר מדיי).
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט. מעבירים מחצית מהשטרויזל אל התבנית ומשטחים עם הידיים ליצירת תחתית. את השאר מניחים בצד וניגשים להכנת העוגה.
- הכנת העוגה: בקערה נוספת מניחים ביצים, סוכר, גרידת לימון וחמאה מומסת. טורפים היטב כמה דק’, מוסיפים את גבינת השמנת וטורפים שוב לבלילה חלקה.
- שופכים את בלילת העוגה מעל התחתית, מפזרים אוכמניות ומעל את פירורי השטרויזל.
- אופים כ-50 דק’ או עד להזהבה.
- מצננים לחלוטין, עוטפים היטב ומכניסים למנוחה במקרר ל-3 שעות לפחות.
- חותכים לריבועים וזוללים.
אולי תאהבו גם: עוגת כתר פילו במילוי גבינה ודובדבני אמרנה | עוגת גבינה אפויה עם רוטב תותים | עוגת גבינה פירורים |