fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אז נתחיל בזה ששם המתכון יכול להטעות, אבל למקרה שתהיתם: לא תמצאו בעוגה קמח שיפון 🙂 העוגה נקראת כך בגלל המרקם והרכות שלה. עוגת שיפון שוקולד רכה, עסיסית ושוקולדית ללא מוצרי חלב וקלה להכנה. אומנם לא מדובר בעוגה היפה בעולם, אבל בסופו של דבר במבחן הטעם היא עוברת בענק. יש לי תחושה שהיא הולכת להיות עוגת השוקולד הקבועה הבאה שלכם.

עוגת שיפון שוקולד | צילום: ספיר דהן
עוגת שיפון שוקולד | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת שיפון שוקולד – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ

  • 70 גרם שוקולד מריר.
  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר מופרדות.
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 60 מ”ל חלב סויה (4\1 כוס – ראו תחליפים למטה).
  • 90 גרם קמח (2\1 כוס + 2 כפות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 20 גרם קקאו (2 כפות).
  • קורט מלח.
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס – להקצפה עם החלבונים).
  • 60 גרם שוקולד צ’יפס.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית במעט שמן, או לחלופין מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. ממיסים שוקולד מריר בפולסים קצרים ומניחים בצד.
  3. בקערה רחבה מניחים חלמונים וסוכר (30 גרם- 3 כפות) וטורפים היטב. מוסיפים שמן וחלב סויה וטורפים עד להטמעה. מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים שוב.
  4. בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה וקקאו. מוסיפים מעט בכל פעם אל קערת הרטובים וטורפים לתערובת חלקה ונוזלית.
  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים עם קורט מלח, ומקציפים עד להופעת בועות קטנות.
  6. מוסיפים את הסוכר (60 גרם – 4\1 כוס) ומקציפים לקצף יציב אך רך (חשוב שהקצף לא יהיה נוקשה מדיי).
  7. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים אל הבלילה. מניחים את השוקולד צ’יפס בקערה, ומפזרים עליו מעט קמח. מערבבים עד שכל השוקולד צ’יפס עטוף בקמח.
  8. מוסיפים את השוקולד צ’יפס אל הבלילה ומקפלים להטמעה. שופכים את הבלילה לתבנית, ואופים במשך כ-40-50 דק’.
  9. מצננים וזוללים.

חשוב לדעת

  • את חלב הסויה תוכלו להמיר לחלב שיבולת שועל או לחלב רגיל. אם אין ברירה תוכלו להמיר במים 🙂
  • לא ניסיתי לאפות את העוגה בתבנית אינגליש קייק אלומניום, יכול להיות שהבלילה תהיה גדולה מדיי, ותצטרכו לחלק מעט ממנה לתבנית מאפינס קטנה. רק שימו לב לזמן האפייה.

אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד קוקוס | עוגת שוקולד פאדג’ כשרה לפסח | עוגת שוקולד צ’יפס קפה | עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.