fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מרח לוטוס הוא בין הממרחים הטעימים והאהובים אצלי בבית, ואם משלבים אותו עם גבינה – זו בכלל חגיגה. פאי גבינה אפוי עם הפתעות לוטוס קראנץ בכל ביס. שילוב של מרקמים וטעמים שיעשו לכם נעים בלב ובבטן. פאי קל להכנה שיגנוב את כל ההצגה… כי מי לא אוהב עוגת גבינה משודרגת?

פאי גבינה ולוטוס | צילום: ספיר דהן
פאי גבינה ולוטוס | צילום: ספיר דהן

מצרכים לפאי גבינה ולוטוס בתבנית פאי מלבנית 12*34

לתחתית

  • 200 גרם עוגיות לוטוס.
  • 80 גרם חמאה מומסת.

למלית גבינה

  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 225 גרם גבינת שמנת בטמפ’ החדר- גביע (אני השתמשתי בנפוליאון 25%).
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • כפית תמצית וניל.
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 40 גרם קמח (4 כפות).
  • 190 גרם ממרח לוטוס קראנץ \ חלק (2\1 צנצנת)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את העוגיות לאבקה. מעבירים לקערה רחבה, שופכים את החמאה המומסת ומערבבים.
  3. מהדקים את התערובת בתבנית הפאי, ומכניסים למקרר עד להכנת מלית הגבינה.
  4. מלית הגבינה: בקערה רחבה מניחים גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל. טורפים היטב עד לאיחוד.
  5. מוסיפים ביצים וטורפים, מוסיפים שמנת מתוקה וטורפים לבלילה אחידה.
  6. מוסיפים את הקמח וטורפים עד להטמעה.
  7. מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף. מוציאים את תבנית הפאי מהמקרר ,ומזלפים 3 פסים לאורך כל התבנית.
  8. שופכים את מלית הגבינה, ומכניסים לתנור למשך כ-35 דק’.
  9. מניחים לצינון מלא, ומעבירים למקרר למשך כ-3 שעות לפחות.
  10. משחררים את הפאי מהתבנית, ממיסים ממרח לוטוס ומזלפים מעל הפאי.
פאי גבינה ולוטוס | צילום: ספיר דהן
פאי גבינה ולוטוס | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • לטעמי הפאי הכי טעים לאחר לילה במקרר, כך הוא סופג את כל הטעמים.
  • ניתן להכין את הפאי גם בתבנית פאי עגולה.
  • את הפאי שומרים במקרר עד כ-4 ימים.

אולי תאהבו גם: אצבעות לוטוס שוקולד ופצפוצי אורז | רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה | פאי שכבות מפנק | פאי שוקולד וחמאת בוטנים | מאפינס שוקולד צ’יפס אוראו ונוטלה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.