⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אם כבר מכינים שבלולי שמרים, אז עם מילוי שקדים, פקאן וקינמון. מילוי שמשתלב נהדר בבצק שמרים, קרואסונים ועוד. הבצק הוא בצק שמרים כרוך (קרוי גם בצק דפוף – גרסה של בצק עלים המכיל שמרים).
פלוס נוסף: הבית מתמלא בריח משכר חושים שיגרום לכולם לצאת מהחדרים ולבדוק מה קורה במטבח.
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מצרכים
- 400 גרם בצק שמרים כרוך – עקבו אחר ההוראות להכנת הבצק מהמתכון הבא.
למלית השקדים
- 150 גרם סוכר לבן.
- 100 גרם שקדים קלויים.
- 50 גרם פקאנים קלויים.
- 4\1 כפית קינמון.
- 2 חלבונים.
- 4 יחידות ביסקוויטים.
לסירופ
- 120 גרם סוכר.
- 90 גרם מים.
להברשה
- ביצה טרופה.
אופן ההכנה
- במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את השקדים, הפקאן והביסקוויטים גרוס (לא לאבקה).
- מעבירים לקערה, מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים.
- מוסיפים חלבון אחד ומערבבים, מוסיפים גם את החלבון השני ומערבבים לתערובת אחידה.
- מכסים בניילון נמצד ומקררים למשך 30 דק’.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מרדדים כל כדור בצק לצורת מלבן.
- מורחים את המילוי על הבצק ומגלגלים לצורת גליל, חותכים כל גליל ל-6 חלקים.
- משמנים תבנית שקעים ומניחים בכל שקע שבלול שקדים.
- מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה למשך כ-40 דק’.
- מברישים בביצה טרופה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות לכ- 25-30 דק’.
- בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בקלחת שמים מים וסוכר ומבשלים עד להסמכה.
- כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם מיד בסירופ הסוכר.
חשוב לדעת
- ניתן להוסיף למילוי גם מעט גרידת לימון.
- ניתן לוותר על הפקאנים ולהוסיף עוד 50 גרם של שקדים.
- ניתן להקפיא את המאפים ולהפשיר כשמתחשק.
אולי תאהבו: קרואסון שמרים אמסטרדם | עוגת שמרים קראנץ׳ | לחמניות שמרים במילוי גאנש שוקולד קפה