⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוד מתכון קליל ובדיוק בזמן לפסח! רולדת שוקולד ומוקה, עוגה קרמית, רכה ואוורירית שמתאימה לפסח וכמובן לכל ימות השנה.
![רולדת שוקולד כשרה לפסח | צילום: ספיר דהן](https://sapirs.co.il/wp-content/uploads/2021/03/DSC_0592-1024x683.jpg)
מצרכים להכנת רודלת שוקולד כשרה לפסח
תוכן עניינים
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 70 גרם קמח תפוחי אדמה (2\1 כוס).
- 1/2 כפית אבקת אפייה.
- 20 גרם קקאו (2 כפות).
- 10 גרם קפה נמס מגורען (כף).
- 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
לקרם
- 75 גרם שוקולד מריר.
- 40 מ”ל שמנת מתוקה (4 כפות).
- 5 גרם קפה נמס מגורען (כפית).
- 200 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות).
- 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
- 30 גרם שוקולד חלב לזילוף על הרולדה (אופציונלי)
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הרולדה: בקערה קטנה מניחים קפה נמס, קקאו וחלב ומערבבים לבלילה אחידה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים שלמות וסוכר, ומקציפים כ-5 דק’ עד להיווצרות תערובת תפוחה.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים בזרם איטי את בלילת הקקאו שהכנו בשלב הראשון.
- מוסיפים בהדרגה את קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה, ומעבדים עד להטמעה.
- מקפלים את התערובת בעזרת ללקן, כדי לבדוק שלא נותרו שאריות בתחתית הקערה.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, שופכים את הבלילה ומיישרים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דק’.
- כשהרולדה יוצאת מהתנור, הופכים אותה על נייר אפייה נוסף ומקלפים את נייר האפייה שהרולדה נאפתה עליו (חייב לקלף את הנייר כשהרולדה חמה, אחרת יהיה קשה לחלץ את נייר האפייה).
- מניחים את הרולדה לצינון, ומתחילים בהכנת הקרם.
- אופן הכנת הקרם: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד, שמנת מתוקה (40 מ”ל- 4 כפות) וקפה נמס.
- ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, ומניחים לצינון של כ-2 דק’.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת (200 מ”ל) ופודינג וניל, מקציפים עד להיווצרות קרם יציב אך לא נוקשה מדיי.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר ומוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד.
- מישריים את קצוות הרולדה, מורחים חצי מכמות הקרם מעל ומשטחים לשכבה אחידה.
- מגלגלים לצורת רולדה, ומצפים את הרולדה ביתרת הקרם.
- מעבירים את הרולדה למקרר למשך כ-30 דק’.
- ממיסים שוקולד חלב, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים פסים לארוך הרולדה.
- מחזירים את הרולדה למקרר למשך כ- שעה וחצי לפחות.
חשוב לדעת
- את הרולדה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב.
- ניתן להמיר את קפה הנמס המגורען, לאבקת נס קפה.
אולי תאהבו גם: עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן (כשרה לפסח!) | עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן | אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר