fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אם הייתם יכולים לאכול ענן, זה היה מרגיש בדיוק כך! חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא, רכה ואוורירית שאפשר לאכול בלי הפסקה. חלה מהממת ביופיה, גבוהה וריחנית, שניתן לאכול בכל שעות היום, עם גבינה, שוקולד או טחינה 🙂

חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא | צילום: ספיר דהן
חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא | צילום: ספיר דהן

מצרכים לתבנית ארוכה 30 ס”מ:

  • 150 גרם קמח מלא. 
  • 150 מ”ל מים. 
  • 350 גרם קמח לבן. 
  • 30 גרם סוכר לבן. 
  • 200 מ”ל חלב. 
  • 5 גרם שמרים יבשים.
  • 5 גרם מלח (כפית). 
  • 40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • מעט חלב להברשת החלה.

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בהכנת ראש עיסה: בקערה מניחים 150 גרם קמח מלא ומים, מערבבים בעזרת מזלג עד להיווצרות תערובת אחידה ודביקה.



    חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא | צילום: ספיר דהן


  2. מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים
  3. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח לבן, חלב, סוכר, שמרים יבשים ואת ראש העיסה שהכנו בשלב הראשון.




    חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא | צילום: ספיר דהן


  4. לשים כ- 5 דק’ עד להיווצרות בצק אחיד ומעט דביק. 
  5. מוסיפים את המלח, ולשים שוב למשך כ- 5 דק’ נוספות. 
  6. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד שהן נטמעות בבצק.




    חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא | צילום: ספיר דהן


    חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא | צילום: ספיר דהן


  7. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומעצבים את הבצק לכדור חלק. 
  8. מעבירים לקערה רחבה, מכסים במגבת נקיה ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ- שעה וחצי. 
  9. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים. 
  10. מרדדים כל כדור לעלה, מקפלים את צידי הבצק לאמצע ומגלגלים לגליל.



    חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא | צילום: ספיר דהן


    חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא | צילום: ספיר דהן



  11. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשמנים היטב את צידי התבנית. 
  12. מניחים את הגלילים בתבנית אחד לצד השני.




    חלת חלב (לחם חלב) עם קמח מלא | צילום: ספיר דהן



  13.  מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעה עד להכפלת הנפח.
  14. לאחר ההתפחה, מברישים את החלה במעט חלב.
  15. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 30 דק’, או עד להשחמה.
  16. מוציאים מהתנור, מכסים במגבת עד לצינון. 
  17. מחלצים את החלה מהתבנית, וזוללים. 

חשוב לדעת:

  • חשוב לשמן את התבנית היטב או לרפד את התבנית בנייר אפייה בכדי למנוע מהחלה להידבק,
  • על מנת שחלת החלב תצא רכה ואוורירית, חשוב להקפיד על זמני ההתפחה. 
  • תוכלו ליצור כל צורת חלה שתרצו, אפילו לחמניות.

עוד מתכונים: לחמניות קשר ביתיות | לחם עם זיתי קלמטה ללא לישה ב-5 דקות | לחמניות שמרים במילוי גאנש שוקולד קפה | לחם כוסמין מלא עם גרעינים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.