⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
בתור חובבת פיסטוק מושבעת, אני אוהבת לשלב אותו בהרבה מאפים ועוגות. הפעם הגיע תורו של המילפיי. מילפיי פיסטוק עם 3 שכבות של בצק עלים במילוי קרם פיסטוק בעל צבע ירקרק ויפיפה. התלבטתי רבות אם לוותר על ציפוי הפונדנט שכל כך מזוהה עם המילפיי, ולהמיר גם אותו בגנאש פיסטוק, לבסוף בחרתי להשאיר עם המקור ולפזר פיסטוקים קלויים מעל – וכמובן שזה יצא מושלם!
נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- ניתן לרכוש ציפוי פונדנט מוכן.
- ניתן ומומלץ להכין את המילפיי כמנות אישיות וכך להימנע מחיתוך.
- חשוב לקרר היטב את קרם הפיסטוק.
מצרכים למילפיי פיסטוק
- בצק עלים ביתי (לחצו למתכון שלי) או בצק עלים קנוי מופשר.
לקרם פיסטוק
- 375 מ”ל חלב.
- 3 חלמונים L.
- 90 גרם סוכר (2\1 כוס פחות כף).
- 30 גרם קורנפלור (3 כפות).
- 30 גרם מחית פיסטוק (לחילופין, תוכלו להכין מחית פיסטוק ביתית לפי המתכון שלי).
- 100 מ”ל שמנת מתוקה + 10 גרם סוכר (כף).
לציפוי
- 6 גרם אבקת אלבומין (תחליף חלבון) ניתן להשיג בחנויות אפייה מקצועיות.
- 30 מ”ל מים (3 כפות).
- 180 גרם אבקת סוכר (2\1 1 כוסות).
- 30 גרם שוקולד מריר (לזילוף מעל הציפוי)
- 50 גרם פיסטוקים קלויים וגרוסים.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הקרם: בקערה מניחים חלמונים וסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד להטמעה.
- בקלחת מניחים חלב ומרתיחים אותו מעט. מוסיפים אל החלב החם את מחית הפיסטוק, וטורפים עד שמחית הפיסטוק נטמעת. שופכים בזרם איטי לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת (מה שיבטיח לנו שהחלמונים לא יהפכו לחביתה).
- שופכים בחזרה לקלחת את כל התערובת, ומבשלים על אש נמוכה עד הסמכה תוך כדי טריפה מתמדת (במידה והתערובת לא מסמיכה, ניתן להגביה מעט את האש, אך היזהרו לא לשרוף את התחתית).
- פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה ושופכים את הקרם. עוטפים היטב ומכניסים למקרר לקירור של שעתיים לפחות.
- הכנת הבצק: פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח קלות, ומרדדים לגודל תבנית אפייה. מניחים את הבצק על נייר אפייה ומעבירים לתבנית התנור. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מניחים עליו נייר אפייה נוסף, ומעל הנייר מניחים תבנית נוספת שתשמש כמשקולת.
- אופים את המילפיי באופן הבא במשך כ- 20 דק’, לאחר מכן מורידים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד כ-5 דק’ עד להשחמה (חשוב לשים לב לצבע הבצק ולא לשרוף אותו).
- מניחים לצינון מלא, ולאחר מכן חוצים ל-3 פסים שווים באורכם ורוחבם.
- אופים את שאר הבצק באותו האופן, ולאחר מכן חוצים גם אותו ל-3 פסים (סה”כ 6 פסים).
- עיצוב המילפיי: מוציאים את הקרם מהמקרר, מעבירים אותו לקערה רחבה וטורפים אותו מעט כדי “לפתוח” אותו ולמנוע גושים.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה וסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים בעדינות את הקצפת אל קרם הפיסטוק עד לאיחוד.
- מניחים פס בצק עלים, מורחים את קרם הפיסטוק (ניתן לזלף את הקרם בצורת עיגולים) ומניחים מעל הקרם עוד פס בצק. לאחר מכן מורחים שוב קרם, ולסיום מניחים פס נוסף של בצק.
- ממשיכים באותו האופן עם המילפיי הבא.
- הכנת הציפוי: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים אבקת אלבומין ומים, ומקציפים עד להיווצרות בועות וקצף לבן.
- מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת סמיכה ולבנה.
- מעבירים לשקית זילוף ומזלפים בצורה אחידה מעל המילפיי (מומלץ להתחיל בשירטוט של שולי המלבן ואז לעבור למלא את החלק הפנימי)
- מזלפים מעל שוקולד ומפזרים פיסטוקים.
- מעבירים לקירור של כ-3 שעות לפחות.
אולי תאהבו גם: מילפיי קדאיף | מילפיי אישי (קרם שניט) עם קרם דיפלומט | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן | קינוח שכבות שוקולד קפה ושקדים