⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מכירים את עוגיות פקעות הבוטנים שמגיעות בעטרות נייר קטנות? אז יש לי בשבילכם גרסה מאגוזים, והיא לא פחות טעימה. עוגיות פקעות אגוזים רכות ומטריפות וללא קמח כלל. ההכנה שלהן מאוד פשוטה ולוקחת דקות בודדות בלבד.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- את האגוזים טוחנים בפולסים קצרים, כדי שלא יפרישו שומן ויהפכו לעיסה דביקה.
- טוחנים את האגוזים פעמיים. פעם לבד ופעם עם הסוכר.
- לא אוהבים אגוזים? תוכלו להמירם בשקדים לא קלויים.
- אל תוותרו על גרידת התפוז, היא מאוד מוסיפה לטעם.
- אני אפיתי ללא עטרות נייר, אך כמובן שאפשר לאפות גם איתן.
מצרכים לכ-20 פקעות אגוזים
- 250 גרם אגוזי מלך.
- 70 גרם סוכר (4\1 כוס + כף).
- ביצה L.
- כפית גרידת תפוז.
- 120 גרם אבקת סוכר – לגלגול העוגיות (כ-כוס).
אופן ההכנה
- טורפים בכלי קטן את הביצה ומניחים בצד עד לשימוש.
- במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את האגוזים בפולסים קצרים (ניתן לחלק ל-2 במידה ומעבד המזון שלכם קטן).
- מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים סוכר ומערבבים. מעבירים שוב למעבד מזון, וטוחנים יחד עם הסוכר בפולסים קצרים.
- שופכים לקערה רחבה, מוסיפים ביצה טרופה וגרידת תפוז. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ודביקה.
- מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-25 דק’.
- בעזרת כפפות יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג, ומגלגלים היטב באבקת סוכר.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דק’.
אולי תאהבו גם: עוגיות בלונדיז שוקולד לבן ופיסטוק | עוגיות שוקולד שקדים | עוגיות ריבה סנדוויץ׳ | עוגיות שומשום ב-60 שניות