fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אני אישית מכורה לכל מאפיי השמרים למיניהם, לא משנה הצורה או הטעם. לקראת סוף השבוע עלה בי הרצון למאפה שמרים קליל, וכך יצא שהכנתי מאפה שמרים קינמון רך ואוורירי. התגובות לא איחרו להגיע ברגע שהבית התמלא בריח קינמון משכר. לאחר עיצוב הצורה, אופים את מאפה הקינמון בתוך תבנית שקעים ששומרת על הצורה.

מאפה שמרים קינמון | צילום: ספיר דהן
מאפה שמרים קינמון | צילום: ספיר דהן

מצרכים למאפה שמרים קינמון כ-15 יחידות

לבצק

  • ביצה L בטמפ’ החדר.
  • 600 גרם קמח (4 כוסות + 4 כפות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 250 מ”ל מים (כוס + כף).
  • 4\1 כפית מלח.

למלית קינמון

  • 120 גרם חמאה רכה \ נטורינה לפרווה.
  • 240 גרם סוכר חום כהה (כוס – ניתן להמיר לסוכר בהיר).
  • 20 גרם קינמון (2 כפות).

לסירופ

  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק:  בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה, מים, שמן ומלח ולשים במשך כ-10 דק’, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  2. משמנים קערה רחבה במעט שמן, ומניחים את כדור הבצק בתוכה. עוטפים בנילון נצמד ומתפיחים בטמפ’ החדר במשך כ-שעה או עד להכפלת הנפח (שימו לב שבימים קרים זמן ההתפחה מתארך).
  3. הכנת המלית: בקערה רחבה מניחים חמאה רכה חתוכה לקוביות (ניתן לחמם אותה כ-15 שניות במיקרוגל עד שהיא רכה למגע) , סוכר חום וקינמון. מערבבים היטב עד להיווצרות תערובת אחידה ומשחתית.
  4. עיצוב המאפים: מחלקים את כדור הבצק ל-2 כדורים שווים ומעצבים כל חלק בנפרד. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים לעלה בצורת ריבוע. מורחים בשכבה דקה ואחידה את מלית הקינמון.
  5. מקפלים צד אחד אל האמצע, ואת הצד השני מעליו (כמו בסרטון) ומהדקים את קו התפר.
  6. חותכים את המלבן לפסים עבים, ויוצרים בכל יחידה 3 פסים (מבלי לחתוך את החלק העליון). יוצרים צמה ומהדקים את הקצוות. מגלגלים כל צמה מהחלק התחתון אל החלק העליון.
  7. מניחים את המאפים בתוך תבנית שקעים, מכסים בגבת ומניחים להתפחה בטמפ’ החדר במשך כ-40 דק’.
  8. מברישים בביצה טרופה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25-30 דק’.
  9. כשהמאפים בתנור מתחילים להכין את הסירופ: בקלחת מניחים סוכר ומים, מבשלים עד להמסה ולהסמכה קלה. מכבים ומשאירים בצד לצינון.
  10. כשהמאפים יוצאים מהתנור, מחלצים אותם בעדינות מתבנית השקעים בעזרת פלטה קטנה, ומברישים אותם בסירופ הסוכר.

חשוב לדעת

  • בזמן האפייה המאפים עלולים להפריש מעט שומן (מהחמאה), אך אין ממה להילחץ. לאחר הקירור הכל נספג בחזרה.
  • ניתן להתפיח את הבצק לילה במקרר, ולאחר מכן להתפיח בטמפ׳ החדר כ-שעה.

עוד מתכוני שמרים שאולי תאהבו גם: מאפה שמרים אגוזים | עוגת שמרים עגולה | חלת שמרים קינמון | רולדת שמרים של פעם | צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.