⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אם אתם מחפשים עוגה טעימה בטירוף, מרשימה וקלה להכנה הגעתם למקום הנכון. רולדת אוראו רכה וקרמית, במילוי קצפת אוראו מצופה בציפוי דקיק וקריספי של שוקולד לבן ואיך אפשר בלי… עוד קצת אוראו. מסוג העוגות שלא שורדות יותר מכמה שעות במקרר, כי פשוט אי אפשר להישאר אדישים ובכל פעם לוקחים עוד חתיכה קטנה.
מצרכים לרולדת אוראו
תוכן עניינים
לטורט
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 20 גרם סוכר (2 כפות).
- 40 גרם שמן (4 כפות).
- 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
- 70 גרם קמח (2\1 כוס).
- 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
- 20 גרם קקאו (2 כפות).
- 80 גרם סוכר – להקצפה עם החלבונים (2\1 כוס פחות 2 כפות).
לקרם
- 300 מ”ל שמנת מתוקה.
- 30 גרם פודינג וניל (3 כפות).
- שקית עוגיות אוראו (4 עוגיות).
לציפוי
- 350 גרם שוקולד לבן.
- 30 גרם שמן קנולה (3 כפות).
- שקית עוגיות אוראו (4 עוגיות).
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הרולדה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
- בקערה רחבה מניחים חלמונים וסוכר (20 גרם- 2 כפות) וטורפים. מוסיפים אל הקערה שמן וחלב וטורפים שוב לאיחוד.
- מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו יחד, ומנפים אותם אל הקערה. טורפים היטב לבלילה חלקה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומקציפים במהירות בינונית עד להיווצרות בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה (80 גרם), ומקציפים לקצף יציב אך רך (חשוב שקצף החלבונים לא יהיה נוקשה מדיי).
- מקפלים את קצף החלבונים אל הקערה ב-3 פעימות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ושופכים את הבלילה. מיישרים בעזרת פלטה קטנה לשכבה אחידה.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דק’.
- כשהרולדה יוצאת מהתנור, הופכים אותה על גבי נייר אפייה נוסף ומקלפים בעדינות את נייר האפייה שהרולדה נאפתה עליו (חייב לקלף את הנייר כשהרולדה חמה, אחרת יהיה קשה לחלץ את נייר האפייה).
- מניחים את הרולדה לצינון, ומתחילים בהכנת הקרם.
- הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת ופודינג וניל, ומקציפים לקצפת יציבה. מרסקים את עוגיות האוראו לחתיכות קטנות, שופכים אל הקצפת ומקפלים (הקרם לא מתוק מדיי מכיוון שהציפוי מעניק את רוב המתיקות).
- מורחים את הקרם בשכבה אחידה על גבי הטורט, ומגלגלים לאורך באופן הדוק לרולדה.
- מכניסים את הרולדה למקרר למשך כ-20 דק’.
- לאחר הקירור מתחילים בהכנת הציפוי: מניחים את השוקולד הלבן בקערה רחבה שמתאימה למיקרו. ממיסים בפולסים קצרים ומערבבים בין פולס לפולס כדי למנוע מהשוקולד להישרף.
- לאחר המסה מלאה מוסיפים את השמן ומערבבים. טוחנים \ מרסקים את העוגיות לחתיכות קטנות, מוסיפים אותם אל השוקולד ומערבבים.
- מוציאים את הרולדה מהמקרר ומניחים אותה בזהירות על גבי רשת \ נייר אפייה. שופכים את הציפוי מעל הרולדה בשכבה דקה ואחידה.
- בעזרת פלטה ארוכה מרימים בזהירות את הרולדה ומעבירים אותה לתבנית רחבה. מכניסים למקרר למשך כ-שעתיים.
- כדי לא לשבור את הציפוי בזמן החיתוך, אני ממליצה לטבול את הסכין במים חמים לכמה דק’, לנגב אותו בנייר ואז לחתוך בעדינות.
חשוב לדעת:
- נשאר לכם מציפוי השוקולד? תוכלו לשפוך את השאריות על גבי נייר אפייה, להקפיא ולשבור לחטיפי שוקולד אוראו.
אולי תאהבו גם: רולדת שמרים של פעם | רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה | עוגת רולדה עגולה | רולדת שוקולד כשרה לפסח