⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
גם לכם יש חשק לפעמים למשהו פשוט? אין כמו העוגות הפשוטות, בלי קרמים ובלי תוספות. לאחרונה התחשק לי להכין עוגת תפוזים בחושה נוסטלגית בטעם של פעם. המתכון הבא הוא בהחלט אחד המתכונים המוצלחים שלי להכנת עוגת תפוזים אוורירית שהיא גם קלה להכנה, רכה כמו ענן, עם מתיקות עדינה וטעם מודגש של גרידת תפוז. מסוג העוגות שאף פעם לא מאכזבות ותמיד כיף להכין שוב ושוב.
מצרכים להכנת עוגת תפוזים בתבנית עגולה 23 \ 24 ס”מ
תוכן עניינים
- 5 חלמונים L בטמפ’ החדר.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 60 גרם שמן (4\1 כוס).
- 120 גרם קמח (כוס פחות 2 כפות).
- 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
- 120 מ”ל מיץ תפוזים סחוט טרי (2\1 כוס).
- כפית גרידת תפוז.
- 5 חלבונים L בטמפ’ החדר.
- 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
- אבקת סוכר לפיזור
נקודות חשובות לפני שמתחילים בהכנת עוגת תפוזים
- זמן אפיית עוגת התפוזים נע בין 50-60 דק’, אך זה נורא תלוי בתנור. אני ממליצה לא לבדוק אותה לפני שעברו 50 דק’.
- תוכלו לחלק את הבלילה לתבניות אינגלייש קייק, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר משמעותית.
- בעוגה יש פחות מכוס קמח לכן היא צונחת מעט לאחר האפייה, אך זה מה שמכנה לה את מרקם הספוג והרכות.
עוגת תפוזים – אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-165 מעלות.
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשמנים מעט את התחתית והדפנות.
- בקערה מניחים 100 גרם סוכר (2\1 כוס), וחלמונים וטורפים היטב.
- מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז וטורפים היטב עד לאיחוד.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה אל התערובת, וטורפים עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושי קמח.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים חלבונים, 60 גרם סוכר (4\1 כוס), ומקציפים למשך כ-5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים בזרם דק את בלילת החלמונים.
- מעבדים למשך כ- 2 דק’ ועוצרים את המיקסר.
- בעזרת לקקן, מקפלים את התערובת כדי לבדוק שלא נותרו גושי קמח.
- מעבירים את התערובת לתבנית, ומכניסים לאפייה למשך כ- 50-60 דק’, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים לחלוטין, ומפזרים אבקת סוכר.
חשוב לדעת
- את עוגת התפוזים שומרים בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב.
אולי תאהבו גם: עוגת קינדר דליס שכולם אוהבים | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתכינו | עוגת טורט אגוזי לוז גבוהה ורכה