fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות מלוחות בצורת בייגלה, קריספיות וממכרות, שמכינים בקערה אחת. חלק מהטועמים טענו שהעוגיות מזכירות גריסיני ויש שטענו שהן מזכירות בייגלה. כך או כך הן טעימות להפליא, וניתן להגיש אותן לצד גבינה או טחינה או אפילו ככה כמו שהן. הדבר הכי חשוב בהכנת העוגיות הוא לאפות אותן היטב בתנור עד לייבוש העוגיות ולקבלת גוון שחום.

עוגיות מלוחות בצורת בייגלה | צילום: ספיר דהן
עוגיות מלוחות בצורת בייגלה | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגיות מלוחות – מהכמות הנ”ל יוצאות המון עוגיות

  • 250 מ”ל מים (כוס + כף).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 560 גרם קמח (4 כוסות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 5 גרם מלח (כפית).
  • 120 מ”ל שמן זית (2\1 כוס).

להברשה

  • ביצה טרופה.
  • שומשום.
  • מלח גס (לא חובה).

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה מניחים שמרים ומעט מהמים ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מים ושמן זית.
  2. לשים מעט לאיחוד, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש לבצק אחיד ונעים (במידה והבצק מרגיש לכם יבש תוכלו להוסיף עוד כף – שתיים של שמן זית).
  3. מכסים את הקערה במגבת נקייה, ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-30 דק’.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  5. לשים את הבצק להוצאת אוויר ומתחילים בעיצוב העוגיות.
  6. קורצים מהבצק פיסות קטנות ומעצבים לנחש דק וארוך, ויוצרים צורת בייגלה (תוכלו להיעזר בסירטון מעלה).
  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומסדרים את העוגיות במרווחים שווים. מברישים כל עוגיה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומעט מלח גס.
  8. אופים כ-15-20 דק’ או עד להשחמה (שימו לב שהעוגיות מספיק שחומות, כדי שיצאו קריספיות ולא רכות).
  9. מצננים לחלוטין וזוללים.

אולי תאהבו גם: עוגיות כעכ מתוקות | נשנושי קרקר ביתיים שלא תפסיקו לזלול | עוגיות תמרים ושומשום | עוגיות כעכ של סבתא

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.